Het vernieuwde parkoers van de derde editie van de Swiss Epic is bekend gemaakt. Meer daal- dan klimwerk, dat klinkt ons als muziek in de oren. Tal van professionele bikers zullen er voor de eindoverwinning strijden en amateurs vanuit alle continenten zullen er hun benen testen in het hooggebergte. De kersverse wereldkampioen cross-country Nino Schurter is reeds ingeschreven. Wie weet is hij tegen de Swiss Epic ook al Olympisch kampioen… Hij zal een duo vormen met Michiel Van der Heyden. Eén van Nino’s 2016 Scott Spark 700 RC fietsen wordt verloot onder de deelnemers.

Wil je samen met je trainingspartner genieten van een prachtige meerdaagse in de Zwitserse bergen? Aarzel niet, je kunt je nog steeds inschrijven tot 31 juli op de website van de organisatie.

Ook dit jaar kan je kiezen tussen een EPIC of een FLOW versie. De “Flow” is een enduro meerdaagse. Minder klimwerk doordat er hier en daar gebruik wordt gemaakt van kabelliften of shuttles. De “Epic” rijders worden dit jaar ook verwend, met een aantal ritten die meer afdaal-hoogtemeters bieden dan klim-hoogtemeters. Hieronder vind je de meest interessante weetjes over het parkoers!

12.09.2016 Proloog

23 km, 500 m+, 1700 m-
Start op de Rothorn (op 3104m, te bereiken met kabelbaan en kabellift) met fantastische uitzichten op de bekende Matterhorn en het omliggende gebergte. De finish ligt in het autoloze toeristische dorpje Zermatt.

13.09.2016 Zermatt – Leukerbad

95 km, 2900 hm
Lange rit door het Matterdal met passage aan de rockslide van Randa. De trails zijn er van nature technisch en ook de lange beklimmingen stellen de renners vanaf rit 1 op de proef.

14.09.2016 Leukerbad – Leukerbad

40 km, 1400 m+, 2300 m-
De renners krijgen een beloning voor de zware inspanningen geleverd op dag één: de start wordt gegeven op 2313m hoogte en de race begint met een nieuwe downhill “Flowtrail”. Dit is ineens de langste afdaling van de week, met liefst 1700 hm naar beneden!

15.09.16 Leukerbad – Verbier

96 km, 3100 hm
Vanuit hetzelfde kuuroord wordt er gereden over 20 km mooie uitdagende singletracks langs de ‘Suonen’, de irrigatie kanaaltjes die het hele kanton Wallis van water voorzien. Een passage door Sion, hoofdstad van Wallis, brengt de renners verder om vervolgens naar de finish te duiken via één van de downhillpistes van het bergdorp Verbier.

16.09.16 Verbier – Verbier

57 km, 2600 hm
De renners worden getrakteerd op panoramische trails vanuit Verbier, ook wel startplaats van de zware marathon “Grand Raid Cristalp”.

17.09.16 Verbier – Verbier

48 km, 2200 hm
Een mooie mix van lange beklimmingen en ruwe afdalingen rond het skioord, met een belonende afsluitende downhill in het Bikepark van Verbier.

Info

www.swissepic.com
Foto: Sportograf

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!