Op zaterdag 1 en zondag 2 oktober organiseren Natuurmonumenten, Specialized en fietsclubs de Pedaleur en TC de Liemers een tweedaags MTB-evenement in het Montferland. Op zaterdag neem je een kijkje in het Europese hoofdkantoor en de werkplaats van Specialized, gevolgd door een uitdagende MTB-tocht in het donker. Zondag is er een toertocht door het prachtige heuvelachtige landschap van de Achterhoek. 

Dit evenement is niet alleen mooi voor MTB-liefhebbers, maar ook voor de natuur!

Het decor voor dit avontuurlijke fietsweekend is het Montferland, een uitgestrekt bos met pittige heuvels waar een van de mooiste MTB-routes van Nederland ligt. Natuurmonumenten onderhoudt deze route samen met vrijwilligers van fietsclubs de Pedaleur en TC de Liemers, die elk jaar in het eerste weekend van oktober de een MTB-toertocht door Montferland organiseren. Dit jaar gaat daar een bijzonder MTB-evenement aan vooraf bij het Europese hoofdkantoor van Specialized in ’s-Heerenberg met een nachtelijke tocht. Dit evenement is speciaal voor houders van een Natuurmonumenten MTB-vergunning.

Beheerder Evert Kock van Natuurmonumenten is de bedenker van deze bijzondere samenwerking: “Dit evenement is niet alleen mooi voor MTB-liefhebbers, maar ook voor de natuur! Een deel van het inschrijfgeld voor beide tochten gaat namelijk naar het behoud van dit heuvelachtige landschap met prachtige bossen en akkers vol bloemen. Zo kunnen we daar allemaal van blijven genieten.”

Ook Specialized is erg enthousiast over de samenwerking rondom de Nightride en het event op hun kantoor in ‘s-Heerenberg. “Op deze manier kunnen we bijdragen aan de kwaliteit van MTB-routes en de natuur rondom de routes,” aldus Peter Kraaijvanger van Specialized. “Hiermee geven we invulling aan onze samenwerking met Natuurmonumenten waarbij we samen met lokale MTB-communities streven naar verbetering van de faciliteiten voor MTB-ers en zorgdragen voor de natuur”.

Natuurmonumenten beheert meer dan 200 kilometer aan MTB-routes. Voor de routes in Nationaal Park Veluwezoom, Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen en het Bergherbos in Montferland is een vergunning verplicht. De prijs van een MTB-vergunning bedraagt €12,- per jaar. Met de opbrengst hiervan onderhouden we de paden, de natuur rondom de paden en ontwikkelen we nieuwe routes. Vergunningen kunnen online gekocht worden via de webshop of bestaande verkooppunten.

Programma

Zaterdag 1 oktober

17.00 uur: MTB-event bij Specialized

Presentatie van de nieuwste snufjes op MTB-gebied, rondleidingen door het hoofdkantoor en de werkplaats van Specialized, MTB-workshop voor kinderen en innovatieve fietsenmakers geven praktische tips. Boswachters vertellen je alles over de MTB-routes bij Natuurmonumenten.

19.00 uur Start Specialized Nightride

Aansluitend vindt bij het hoofdkantoor van Specialized een avontuurlijke MTB-tocht plaats in het donker. De route loopt over een speciaal uitgezet MTB-parcours van 30 kilometer.

Zondag 2 oktober

9.00 uur: Wielerhuis de Pedaleur Montferlandtocht

Met afstanden van 30, 40 of 55 kilometer door de glooiende bossen van Montferland.

Info

Aanmelden kan via de website van Natuurmonumenten: www.natuurmonumenten.nl/activiteiten/mtb-event-montferland

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!