Precies op tijd voor de zomervakantie kondigt Trek de komst aan van de geheel vernieuwde Powerfly-collectie. Meer vermogen, 29er hardtails, met damesspecifieke modellen, FS Plus en een FS/LT serie voor de echte downhill-liefhebber. Bikefreak-magazine was bij de eerste presentatie van de Trek Powerfly e-MTB in Flims in de prachtige regio Graubunden in Zwitserland. In het augustusnummer lees je er meer over!

Trek Powerfly Plus FS 8

De full suspension Powerfly-lijn is opnieuw ontworpen met de laatste mountainbiketechnologie, zoals Boost148/110 en de nieuwe Straight Shot-onderbuis met Knock Block-framebescherming. Het nieuw ontwikkelde Knock Block stuuraanslag in het balhoofd voorkomt dat de vorkkroon tegen de onderbuis aanslaat. Daarnaast zien we de bewezen veertechnologie van Trek terug op deze FS-modellen. ABP, EVO LINK en zelfs RE:aktiv-schokdempers op de Powerfly LT met 150 mm veerweg. Zowel de Powerfly LT als de Powerfly FS met 130 mm veerweg zijn nu met Plus banden verkrijgbaar.

De krachtbron

Powerfly FS9.8 Bosch-motorAlle modellen zijn voorzien van de Bosch Performance CX middenmotor in combinatie met een 500 Wh accu. Net zoals zijn bij zijn voorgangers heeft Trek de motor cover en motor armor voor de Powerfly zelf doorontwikkeld.  De modellen in het topsegment beschikken over de nieuwe eX1-aandrijving van SRAM die volledig afgestemd is op trapondersteuning. 8 speed met een 11-48 tandwielverhouding op de 9 FS en LT-modellen.

29er hardtails en damesmodellen

Voor diegenen die nog wel graag de eenvoud en de lichtheid van een hardtail willen, hebben is er de vernieuwde lijn van Powerfly-hardtails, inclusief modellen voor dames met een geheel nieuw frame van Alpha Platinum Aluminium met een E2 taps toelopende balhoofdbuis om gewicht te besparen en meer controle te geven. Met de Powerfly FS, Powerfly LT en Powerfly heeft Trek een opnieuw ontworpen lijn van mountainbikes met trapondersteuning met voor elk type offroad rijder.

Info

www.trekbikes.com

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!