De eerste manche van de Lotto DH1-Belgische Mountainbike Downhill Cup zal 4 en 5 april in het hart van de stad Chaudfontaine plaatsvinden.

De seizoensopener heeft zijn finish tussen het casino en het Hauster-park. Tijdens deze, zeker bij regenachtig weer verradelijke etappe rijden de deelnemers in het bos op een veeleisend parkoers vol bochten, tussen wortels en rotswanden, waarna ze tevoorschijn komen voor zeker duizend toeschouwers en ze een brug van 20 meter lang, die speciaal voor de gelegenheid is aangelegd, oversteken.

De eerste uitdaging is uiteraard om het record van Nico Vink (1m 10s 53) van 2013 proberen te verbeteren. Dit record is echter gevestigd onder droge omstandigheden. Een andere uitdaging voor 2015 zal vooral zijn om sneller te zijn dan de Duitse rijder Benny Strasser. Hij is een goede bekende in de finales van de Wereldbeker UCI-wedstrijden.

De toegang tot het terrein is volledig gratis. Er wordt echter ook een live stream van de super finale verspreid op internet en TV — een samenwerking tussen Freecaster en de lokale televisiestations RTC en TVLUX.

Live stream op zondag 5 april

Op zondag 5 april om 15:45 kijk je hier naar de live stream!

 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!