Eliterenner Ruben Scheire (24) uit Beervelde heeft een indrukwekkende erelijst, waaronder een Belgische nieuwelingentitel, maar ook werd hij 8e op het EK junioren, 5e bij de World Cup U23 overall en 8e op het WK U23. De sterke topsporter van Defensie en van het Habitat MTB Team realiseerde dit seizoen twee van zijn mooiste prestaties: goud op het BK XCO en kwalificatie voor de Olympische Spelen. In de selectiewedstrijden bleek Ruben steeds de beste Belg en dat betekent dat hij straks in Rio op zijn Felt Nine FRD 29er aan de start zal staan.

“Mijn Felt Nine FRD 29er is agressief en snel, maar blijft prettig onder controle te houden!”

Talent

“Als zesjarige jongen was ik actief met voetbal, maar zo rond mijn dertiende heb ik de fiets ontdekt”, vertelt Ruben Scheire. “Mijn eerste wedstrijd was op een zware mountainbike van 15 kg zonder klikpedalen. Ik werd direct tweede achter een Belgisch kampioen bij de aspiranten en iedereen vroeg zich af waar ik vandaan kwam. Na een half jaar bij de wielertoeristen nam ik een licentie en ik doorliep de verschillende categorieën. De resultaten waren bemoedigend.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!