eMTB testcenter

Bikefreak eMTB Testcenter

Kom ook langs
en fiets mee!

eMTB-Testdag
Gulpen/Slenaken (Zuid-Limburg, NL)
Houffalize/La Roche (Ardennen, B)

gratis deelname

Hot or not?

Iedereen heeft er al weleens eentje voorbij zien zoeven: de e-MTB met trapondersteuning. Een suffe bike voor 65+, of een hippe mountainbike met extra powerrrr? Hot or Not? Dat is prangende vraag die we je dit jaar gaan voorleggen. Bikefreak-magazine heeft voor € 50.000,- aan gloednieuwe 2016 e-MTB’s klaarstaan voor een ultieme test. Je bent van harte welkom om al dit moois te komen testen en alsof het nog niet gek genoeg is: deelname is helemaal GRATIS!!

De mountainbikes met trapondersteuning voor het e-MTB-testcenter zijn op de redactie van Bikefreak-magazine gearriveerd. Zijn ze ‘Hot or Not’? Dat mag jij dit jaar gaan bepalen. Alle veertien e-MTB’s van modeljaar 2016 staan klaar voor de ultieme testrit in de Limburgse heuvels of hartje Belgische Ardennen. We geven jou de mogelijkheid om een aantal van deze e-MTB’s eens uitgebreid uit te proberen. Na afloop van de testdag krijg je een beoordelingsformulier om de geteste bikes door middel van een puntensysteem te waarderen. Aan het einde van het jaar worden jullie bevindingen verwerkt tot één mega-lezersonderzoek, dat we in Bikefreak-magazine afdrukken onder de noemer ‘Hot or Not’?

Gaat de e-MTB doorbreken of juist niet? Laat jouw stem meetellen en kom een dag GRATIS testen op een mountainbike met trapondersteuning. Het Bikefreak-magazine e-MTB-testcenter in Nederland of België is er klaar voor!

Gratis deelname

In tijden dat alles geld kost, klinkt het misschien wel een beetje vreemd, maar deelname aan het Bikefreak e-MTB-testcenter is helemaal GRATIS. Bikefreak-magazine zorgt voor een perfecte organisatie, een serie exclusieve 2016-mountainbikes met trapondersteuning en een gezellige, ongedwongen sfeer. Je hebt beslist een onvergetelijke testdag en na afloop ga je niet met lege handen naar huis: voor iedere deelnemer is er een tasje met brochures van alle deelnemende fietsmerken en een Born-bidon als aandenken. Een unieke kans, die je als nieuwsgierige mountainbiker zeker niet aan je neus voorbij mag laten gaan! We willen je wel adviseren om op tijd te boeken, want bij een GRATIS evenement is er altijd veel animo, en VOL = VOL natuurlijk!

Het mooiste testparkoers!

eMTB testcenter kaartjeBikefreak-magazine heeft niet zomaar een testrondje voor je uitgezet: je gaat op de meest uitdagende trails van Nederland of België biken. De testronde in Nederland hebben we speciaal voor je uitgezet in de Limburgse heuvels tussen Gulpen en Slenaken. Een schitterende rit met steile klimmetjes en spectaculaire afdelingen. Echt terrein dus om de e-MTB eens aan de tand te voelen. Wil je nog meer actie, reis dan af naar de Belgische Ardennen. In de omgeving van Houffalize en La Roche doen we er nog een schepje bovenop. Een helling op fietsen waar je amper te voet omhoog kunt? We hebben er één gevonden en jij mag het op de e-MTB proberen! Bikefreak-magazine-hoofdredacteur Guido Kartner is van de partij, geeft uitleg en gaat met de groep mee op pad!

Uitstekend verzorgd

Bij het Bikefreak-magazine e-MTB-testcenter ga je een dag op pad om de mountainbikes van jouw keuze te testen. Samen met andere lezers van Bikefreak-magazine, die je ’s morgens vroeg ontmoet, trek je de gehele dag op. Bikefreak-magazine is ter plaatse om uitleg te geven over alle aanwezige testbikes en om de vering perfect af te stellen. Je rijdt samen met hoofdredacteur Guido Kartner de testronde gewoon in je eigen tempo, da’s wel zo fijn! Doordat je een aantal keer van e-MTB kunt wisselen, krijg je een prima indruk van wat de onderlinge verschillen van de testbikes zijn.  We hebben zowel hardtails als full suspension testfietsen beschikbaar.

Wat je nog moet weten

Omdat we van ieder type e-MTB één testfiets beschikbaar hebben in de maat medium, is het mogelijk dat kleine rijders (<170 cm) en grote rijders (>190 cm) niet hun ideale zitpositie kunnen vinden. We kunnen onmogelijk alle testfietsen in 3 verschillende maten aanbieden, we hopen dat je hiervoor begrip kunt opbrengen.

Testdagen

Nederland België
mei 14 (zaterdag) – volzet 22 (zondag) – volzet
juni 05 (zondag) – volzet 25 (zaterdag) – volzet
juli 09 (zaterdag)  17 (zondag)
augustus 28 (zondag) – volzet 20 (zaterdag) – volzet
september 17 (zaterdag) 10 (zaterdag)
oktober 02 (zondag) 16 (zondag)

Full suspension bikes

Hardtail bikes

Programma

09.45 aankomst
09.45 inschrijving / legitimatie (verplicht)
09.55 uitleg / techniek e-MTB’s
10.00 ochtendrit
12.30 middagpauze / lunch
13.00 middagrit
15.30 evaluatie / invullen testverslagen
16.00 einde testdag / uitreiking infopakket

Inclusief

 • testen van ± 6 e-MTB’s per testdag
 • uitleg over gebruik, plus afstelling vering
 • Born-bidon met dorstlesser
 • infopakket folders deelnemende merken

Zelf meebrengen

 • fietshelm (verplicht)
 • fietsschoenen (SPD-pedalen aanwezig)

Bijkomende kosten

 • heen- en terugreis
 • lunchpakket
 • drinken

Inschrijven

[contact-form-7 404 "Not Found"]

Het Bikefreak-magazine eMTB-testcenter is powered by

 • Birzman-tools
 • Born-sportvoeding
 • Shimano-pedalen
 • Tacx-bidonhouders
 • Mountain Bike Adventure-reizen

Annuleren

We houden graag een GRATIS plekje voor je vrij, maar omdat we een beperkt aantal plaatsen beschikbaar hebben, willen we natuurlijk wel graag dat iedereen op de geboekte datum aanwezig is. Heb je je opgeven voor een e-MTB-testdag maar kom je niet, om wat voor reden dan ook, dan brengen we € 25,- (administratie- en boekingskosten) in rekening.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!