De koninginnenrit van de Cape Pioneer bracht de deelnemers van de zee en het strand in Mosselbaai naar het groene George, zo’n 99 km verder. Onderweg moest er ook 2000 meter geklommen worden, langs de flanken van het Outeniqua-gebergte. Het zwaarste deel van de beklimmingen zat tussen 30 km en 45 km.

Cape Pioneer Trek - Stage 2Voor de 3e dag op een rij was het een ander team dat bij de heren de overwinning behaalde. De gele truidragers Combrinck en Bell kregen af te rekenen met twee lekke banden en moesten steeds in de achtervolging. Het duo  Pruus en Tarvis (Estland) konden met de hulp van solo rijder Krivanek (Tsjechië) wegrijden en met een 55 seconden voorsprong op de de gele trui dragers zegevieren. In een spurt met 3 teams voor de 3e plaats trok het Nederlands duo Jeroen Boelen en Erik Groen aan het langste eind! In het algemeen klassement behouden Combrinck en Bell hun gele trui met amper 13 seconden.

Bij de dames behaalden Cherie Redeker en Mariske Strauss een 3 op 3, logsicherwijze vergroten ze hun voorsprong.

Cape Pioneer Trek - Stage 2Van Belgische zijde konden Hans Plackaert en Wim Tollenaere ondanks maagproblemen voor Wim andermaal een 3e plaats behalen bij de veteranen, deze plaats bezetten ze ook in het algemeen klassement. Bij de master verloren de Belgen Daniel Evrard en Jos Kerkhofs vandaag hun 3e plaats in het algemeen klassement na twee lekke banden. Ze werden vandaag 9e, in het algemeen klassement staan ze nu 6e.

Morgen is er een korte etappe van George naar George; 57 km en 1150 hoogtemeters. Op papier redelijk gemakkelijk, maar met niet minder dan 90% aangelegde single-tracks zou deze etappe wel eens voor verassingen kunnen zorgen.

Info

Wil je de Cape Pioneer direct volgen, dan kan via volgende kanalen:

Tekst: Katja Cauwenberg en Ken Van den Bulke
Foto’s:
ZoonCronje

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!