Net als een steile afdaling is ook het traject om een echte kampioensfiets nóg beter te maken, vaak vol obstakels en trendsettende beslissingen. Wanneer het eindresultaat voldoet aan de criteria van zelfs de meest veeleisende professionals, dan voel je je bij de finish als na een lange en harde etappekoers.

Van prototype tot nieuwe topwedstrijdfiets van Team BULLS

Met de Wild Edge heeft Team Bulls met Karl Platt & Co. zijn stempel gedrukt op wedstrijden overal ter wereld. Hier bewijzen de overwinningen tijdens de Cape Epic in Zuid-Afrika weer, dat er van zowel bestuurders als materiaal het uiterste wordt geëist. Nieuwe mogelijkheden voor geometrie en ophanging – evenals het rijden over meer technische routes – vereisten een nieuw concept voor de succesvolle racer van Team Bulls. Op deze manier is een wedstrijdmountainbike ontstaan, die de concurrentie op het hoogste niveau aangaat.

Monocoque carbon frame van de nieuwste generatie

Met de hulp van diverse prototypes en aan de hand van talrijke tests met ex-Cape Epic winnaar Stefan Sahm is de beste geometrie voor een monocoque carbon frame van de nieuwste generatie ontwikkeld. Organische vloeiende vormen verbeteren de doorstroming van de kracht, terwijl ze gelijktijdig de hoeveelheid gebruikt materiaal verminderen. Het resultaat levert – in combinatie met een geheel herziene kinematica – superieure prestaties voor de meest veeleisende cross-country- en marathonwedstrijden.

Strak ontworpen zet de aandrijflijn ook in lage versnellingen de geleverde kracht efficiënt om in voortstuwing. De ongeveer lineaire karakteristiek van de achtertrein in combinatie met de aanzienlijk kortere liggende achtervork leveren een optimale reactie en maximale flexibiliteit op technische paden en in scherpe bochten. Bovendien is het chassis compatibel met de nieuwe RockShox-demperstandaard. Het is echter mogelijk om een demper van vorige modeljaren te monteren door de ingebouwde chip te draaien. Op basis van de metrische normen van 2017 is er aan de achterzijde 100 mm veerweg beschikbaar. Aan de voorzijde zweren de profs van Team Bulls bij vorken met 110 mm veerweg, die hen zal toelaten gaten te slaan tijdens snelle en uitdagende passages, die dan door de concurrentie op het vlakke alleen met zeer veel inspanning kunnen worden gesloten.

Kleine details, grote impact

In aanvulling op een high-end carbon frame, een uitstekende kinematica en een overtuigende uitrusting op alle gebieden biedt de Wild Edge vele slimme details die de wedstrijdfiets van het Team Bulls een echt wapen maken in de strijd voor de overwinning op Cape Epic, Transalp enz. Tot deze details behoort onder andere de exclusieve Duroflex-carbon zadelpen. Dankzij de platte constructie en de daaruit voortvloeiende verhoogde flexibiliteit biedt een gewichtstoename van slechts 200 gram meer comfort dan een vergelijkbare 27,2-millimeter zadelpen. Tegelijkertijd neemt door het gebruik van een groot volume zadelbuis niet alleen de stijfheid van het frame toe, maar staat het ook toe om veelgebruikte dropper posts die op het moment in de handel zijn te monteren. Een unicum is het feit dat het frame van de Wild Edge de mogelijkheid biedt om twee bidonhouders te monteren – een verzoek van het team voor de lange etappes, dat zeker door veel andere CC- en XC-fans gewaardeerd wordt tijdens hun toertochten, trainingen en wedstrijden.

Info

www.bulls.de

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!