De Nederlanders Henk Schipper en Bart Brentjens gaan een samenwerking aan en starten de firma American Eagle MTB. De voornaamste bezigheid van American Eagle MTB zal het ontwerp en de creatie van high end, betrouwbare en ‘winnende’ mountainbikes, lifestyle-producten en mountainbike-ervaringen zijn.

De eerste American Eagle-mountainbikes worden in de lente 2017 verwacht!

Schipper en Brentjens waren teamgenoten in het Nationale fietsteam van het Nederlandse leger in 1993. Ze delen een passie voor fietsen en in het bijzonder voor mountainbiken.

Schipper heeft carrière gemaakt in de internationale fietsindustrie. Nadat hij voor SRAM, Veltec en Ritchey heeft gewerkt, richtte hij het high end carbon wielmerk Fast Forward op. Recentelijk was Henk Schipper mede-oprichter van het Nederlandse pro-continental wielrenteam Roompot – Nederlandse Loterij. Hij zal een bestuurlijke rol binnen het team blijven behouden.

Henk Schipper (sales en marketing): “Bart en ik zijn enthousiast over de nieuwe uitdaging en willen American Eagle graag terug op de markt brengen. We hebben er vertrouwen in dat we onze klanten kunnen tevredenstellen met uitstekende producten en excellente service.”

American Eagle-mountainbikesBrentjens werd Olympisch atleet en genoot vele overwinningen. Hij was winnaar van de UCI World Cup in 1994, wereldkampioen in 1995 (Kirchzarten, Duitsland) en de eerste Olympische mountainbikekampioen in 1996 (Atlanta, USA) – alles op mountainbikes van American Eagle. Sinds 2009 runt Bart een internationaal mountainbike racing team en is actief als co-presentator voor Redbull TV.

Bart Brentjens (product management): “Dit is voor mij de ‘next step’ om te nemen! En een logische. Als rijder en teammanager kreeg ik een hoop kennis en ervaring met het ontwikkelen en verbeteren van fietsen gedurende de laatste jaren. Nu is het tijd om een tandje bij te steken. American Eagle is ons erg bekend, dus in ben erg blij om dit prachtige merk terug in leven te brengen.”

In de volgende maanden zullen beiden hard werken om het bedrijf op te starten. Natuurlijk houden ze je op de hoogte – updates volgen spoedig!

Info

Twitter: AmericanEagle_MTB
Instagram: AmericanEagle_MTB
Facebook: AmericanEagle_MTB

www.AmericanEagle.online