De twee talentvolle broers Boris (20) en Rémi Cara (17) hebben hun roots in het mountainbikeparadijs Houffalize. Korte uitslagen in de World Cup en overwinningen in de Roc d’Azur zorgden ervoor dat de jongens ook opgemerkt werden door de bondscoach. Bijzonder is dat Boris en Rémi aan de basis stonden van hun eigen UCI KTM Houffalize Team en naast een fietscarrière ook nog druk zijn met hun opleiding; Rémi volgt de studie bosbouw en Boris studeert architectuur aan de Universiteit van Luik. In 2015 kun je ze allebei zien rijden op een KTM Myroon 27 Master.

Houffalize

“Wij wonen in Houffalize, in de Ardennen”, aldus Boris. “Iedereen in de mountainbikescene kent die plaats natuurlijk. Houffalize met zijn ruige terrein en vele bossen is gewoon ontworpen voor de mountainbike! We zijn allebei op 5-jarige leeftijd begonnen met mountainbiken. Eerst gingen we natuurlijk alleen heel relaxed met onze ouders op pad, maar toen we ouder werden, hebben we ons ingeschreven bij een club.”

De KTM 27,5” biedt de grip van een 29er met de dynamiek van een 26 inch!

“Doordat Houffalize ook een bekende World Cup-locatie is, werd onze liefde voor de sport alleen maar groter”, legt Rémi uit. “Toen we 14 jaar waren, startten we met de competitie in de bekende Kids Trophy. We hebben zelf een team opgezet, dat geëvolueerd is van een recreatieve club naar een wedstrijdteam en vervolgens naar het huidige UCI Team KTM Houffalize.” …