Afgelopen seizoen heeft beloftedame en oud-Belgisch Kampioene Alicia Franck (21) uit Lochristi veel progressie gemaakt. De talentvolle rijdster uit het Bike7 Racing Team powered by Baik, behaalde maar liefst negen overwinningen en vijftien podiumplaatsen, terwijl ze daarnaast ook nog druk was met haar studie Mechanical Design in Gent. In haar laatste jaar als beloftedame wil Alicia zich met haar Cannondale F-Si Team vooral laten zien in de Europese World Cup-wedstrijden.

“De nieuwe Cannondale-geometrie laat deze bike scherper sturen en zorgt voor meer tractie.”

Kop

“Vanaf mijn zesde was ik actief in verschillende sporten zoals zwemmen, turnen en inlineskaten”, vertelt Alicia Franck. “Op mijn twaalfde koos ik echter definitief voor de mountainbike en trots reed ik rond op mijn witte Specialized Hardrock. Toen ik 14 jaar was, stond ik aan de start van mijn eerste wedstrijd in Kelmis. Via het No Drugs Concept Team en later het Team Nomadesk-Narviflex groeide ik door en deed ik veel ervaring op…